Bu Blogda Ara

18 Eylül 2014 Perşembe

Okulda Hayatında Rejimi Bozmamak :)

Eylül ayları nostaljiktir. Hem eğlenceli hem de bir yandan sıkıcıdır. Okul zamanı çoğu zaman sağlıksız yemekler tercih edilir. Özellikle evden yeni ayrılmışsanız yemek yeme alışkanlıklarınızda büyük değişiklikler olur. Okulun hayatınızın ilk yıllarında gece geç saatlerde abur cubur yeme ve daha sık içme ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Yurttaki ilk yıllarımı hatırlayarak size bazı yardımcı olacak ipuçları paylaşacağım. 


 1. Rutin Tutun

Kilo almanın en büyük sebeplerinden biri de düzenli yemek yeme alışkanlıklarının olmamasıdır. Bunu önlemek için bir günlük tutun ve mümkün olduğunca aynı saatlerde yemek yiyin.Yurtta kalıyorsanız mümkün olduğunca yemekhanede yemeye çalışın. Eğer kendi evinizde kalıyorsanız mümkünse kendiniz yemeklerinizi pişirin ve bol yeşillik tüketin.




 2.Mutlaka Kahvaltı Yapın


 Öğrencilerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri öğün atlamaktır.Öğün atlamayın. Özellikle kahvaltı kan şekerinizi düzenlemek ve metabolizmanızı hızlandırmak açısından en önemli öğündür.Öğrenciler genelde sabah kahvaltısını atlarlar ya da sağlıksız seçeneklerle geçiştirirler. Kahvaltıda poğaça tüketmeyi seçmek yerine kaşarlı tost ya da yarım gevrek tercih edin. Kahvaltıda içeceğiniz bir bardak yağsız ya da yarım yağlı tarçınlı süt çok yardımcı olacaktır. 


3.Yürüyün 


Forma girmenin en eğlenceli ve en masrafsız yolu yürüyüştür.Üniversite kampüsleri genelde öğrencilerin yürüyerek evlerine gidip gelebilecek şekilde şehir merkezlerine yakın olacak şekilde tasarlanmıştır. Arabanızı kullanmak ya da otobüse binmek yerine yürümeyi seçin. Eğer eviniz uzaksa 2 durak önce inip evinize gidin.


 4.Kulüplere Katılın


Okulunuzdaki çeşitli spor ya da dans kulüplerine üye olun. Hem çevrenizi geliştirmenize hem de spor yapmanıza yardımcı olacaktır.Çoğu üniversite öğrencisi spor salonuna gidecek maddi imkana sahip olmadığı için çeşitli kulüplere katılmak size çok yardımcı olacaktır.

Dengeli beslenme ve sağlıklı tariflerim için; https://www.instagram.com/soyummydiet/

1 yorum:

  1. Wild West Gold Coast | PokerNewsAsia
    i’s most popular 뱃365 online 켈로나 개조 casino ㅅ ㅇㅌ 추천 games. 스코어 사이트 With your attention in mind, check out this slot machine game and 네임드사다리 take advantage of great prizes!

    YanıtlaSil