Bu Blogda Ara

20 Eylül 2014 Cumartesi

Metabolizmanızı Hızlandırın



       Metabolizma hızlandırmak sanıldığı kadar zor değildir.Her bireyin kendisine bir vücut ve  metabolizma yapısı vardır. Fakat öyle ipuçları vardır ki metabolizmanızın iki kat daha hızlı çalışmasını sağlar.
       
        İşte metabolizmanızı hızlandıracak 5 kolay yöntem

        1)Kahvaltı Yapın: Kahvaltı metabolizmamızı hızlandırmak için birebirdir. Mutlaka kahvaltı yapın. Kahvaltıda daha çok protein ve vitamin tüketmeye çalışın.

        2)Sabah egzersizleri yapın: Hareket etmemek metabolizmanın yavaş çalışmasına neden olur. Sabah yapılan egzersiz durgun bir metabolizma ile mücadele etmenin en etkili yolu.
       3) Su için: Vücüdumuz kalori yakmak için suya ihtiyaç duyar. Su eksikliği metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Günde en az sekiz bardak su için, yemeklerden önce mutlaka tatlandırılmamış sıvı tüketin. Ek olarak bolca meyve tüketebilirsiniz, meyveler de su içerir.  Özellikle sabahları metabolizmayı hızlandırmak için içilecek yeşil çay uzmanlar tarafından da tavsiye ediliyor.

      4) Tahıllı ürünler tüketin: Kompleks karbonhidrat ve lif açısından zengin besinler metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Çok tahıllı ürünler yerine tam tahıllı ürünleri tüketin. Sağlıklı olanlar tam tahıllı olanlardır.

     5) Sık ve küçük porsiyonlarla yiyin: Küçük porsiyonlarla yemek 3 büyük öğün tüketmekten daha iyidir.Metabolizmanızı hızlandırır.
Dengeli beslenme ve sağlıklı tariflerim için; https://www.instagram.com/soyummydiet/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder