Bu Blogda Ara

17 Eylül 2014 Çarşamba

Diyette ilk adımı atmak.

Her zaman bir diyete başlamak istiyorsunuz ama çaba sarf etmenize rağmen devam ettiremiyor musunuz? Eminim ki bir çoğunuz "Sadece hafta sonu için" ya da "önümüzdeki Pazartesi başlayacağım" bahanelerini kullanıyorsunuz.Diyete başlamak kolay ama devam ettirmek zor çünkü pek çoğumuz erteleme eğilimi içindeyiz.Sizin için bunu daha kolay hale getirecek bazı ipuçları paylaşacağım;

1) Ne yediğinizi kontrol altına almak için bir yemek günlüğü tutun; İçtiğiniz su miktarını, aldığınız kalorileri, egzersizlerinizi not edin. Bu sizin ne yediğinizi kontrol altına almanızı, hatalarınızı görmenizi ve motivasyonunuzu arttırmanızı sağlar.Yediklerinizi yazmak doğru besinleri almanızı sağlamak ve hatalarınızdan kaçınmak için en kolay yoldur. 

 2) Şekerli içeceklerden kaçının:Diyet yaparken sıvı tüketimi çok önemlidir.Çoğu insan içtikleri içeceklerin kalorilerine dikkat etmez ama.Diyet yaparken meyve suyu, gazlı içeceklerden uzak durmak gerekir. Bitki çayları, su ve maden suyu diyet yaparken en doğru seçimdir.

 3) Yağlı ve kilo aldırıcı gıdaları stoklamaktan kaçının: Beyaz un yerine kepekli un tüketin.Normal makarna yerine kepekli makarna tüketmeye çalışın. Çerez, cips, kurabiye, çikolata gibi ürünleri stoklamaktan kaçının. Kural basit; Eğer evinizde bu gıdaları bulundurmaz ve almazsanız, yemezsiniz.  
4) Yemek pişirirken yemekleri tatmaktan kaçının: Yemek yaparken yaptığınız yemeklerin tadına bakmak size kilo aldırabilir. 

 5) Metabolizmanızı hızlandırmak için öğün atlamayın: Her gün bir öğününüzde protein tüketin ve öğün atlamayın.Diyet yaparken en çok yapılan yanlış az yemek yiyerek hatta hiç yemek yemeyerek zayıflanmaya çalışılmasıdır. Günde 2 öğün ya da bir öğün yemek yediğinizde metabolizmanızı yavaşlatırsınız ve sonuç olarak kilo veremezsiniz.

 6) Spor yapın: Her gün az da olsa mutlaka 30 dakika spor yapmaya özen gösterin.30 dakika yürüyüş, dans, evde kendiniz uygulayacağınız egzersizler yapabilirsiniz.




Dengeli beslenme ve sağlıklı tariflerim için; https://www.instagram.com/soyummydiet/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder